Hyra ut i andra hand

Vill du hyra ut din lägenhet behöver du först få ett godkännande från oss. Beräknad handläggningstid är ca fyra veckor. Fyll i ansökan och skicka till oss.

Att tänka på gällande andrahandsuthyrningen

  • Ansökan måste vara godkänd innan andrahandsuthyrningen startar. Annars betraktas det som olovlig uthyrning och du riskerar att ditt hyresavtal blir uppsagt. 
  • Vi godkänner uthyrning i max 12 månader i taget, i vissa fall med möjlighet till förlängning. Vill du förlänga uthyrningen behöver du lämna en ny ansökan, lämnas minst tre månader innan det första kontraktet förfaller. 
  • Du behöver skriva ett kontrakt med hyresgästen som hyr i andra hand. 
  • Tänk på att du fortfarande är ansvarig att hyror betalas i rätt tid och att den som hyr i andra hand tar väl hand om lägenheten och följer våra trivselregler.

Planerar du att säga upp din lägenhet efter andrahandsuthyrningen behöver vi få en vanlig uppsägning. Den behöver du lämna till oss senast tre månader innan slutdatum för andrahandsuthyrningen. Obs! Andrahandshyresgästen har inte förtur till lägenheten.

Skicka eller lämna ansökan till oss samt en kopia på andrahandskontraktet och ett intyg som beskriver skäl till andrahandsuthyrningen. 

Ladda ned ansökan